De poorten in Human Design

De poorten in human design

Human Design is een unieke mengeling van verschillende filosofieën en wetenschappen, zoals de astrologie, de Chinese I Ching, de Joodse Kabbala en de chakraleer, maar ook de astronomie, de kwantummechanica, de biochemie en de genetica.

In dit holistische systeem speelt ‘de poort’ een centrale rol. Maar wat is een poort precies? En welke impact heeft het op je leven? In deze blog ga ik daar wat dieper op in. Je vindt er ook een overzicht van de namen van verschillende poorten en het verschil tussen een gedefinieerde poort in een gedefinieerd centrum en een gedefinieerde poort in een ongedefinieerd centrum.

Wat zijn de Poorten in Human Design?

In Human Design heeft elk centrum verschillende poorten. Sommige centra hebben er 3 en anderen weer 11. De poorten kun je zien als specifieke nuances van een centrum en kunnen elk een specifieke karakteristiek of emotie vertegenwoordigen. Vergelijk het met muziek. Stel dat het centrum staat voor je liefde voor muziek, dan geeft de poort meer de nuance weer welk genre. De een houdt van klassieke muziek en de ander weer van rock.

De 64 poorten in Human Design, die corresponderen met de 64 hexagrammen in de I Ching. De I Ching, ook bekend als het Boek der Veranderingen, is een oud Chinees orakelboek dat dateert uit de Westelijke Zhou-dynastie (1000-750 v.Chr.). Het is gebaseerd op 64 hexagrammen, elk bestaande uit zes lijnen die gebroken of ongebroken kunnen zijn. Deze hexagrammen worden geïnterpreteerd om inzichten en voorspellingen te bieden voor verschillende levenssituaties.

Zo wordt de interpretatie van de poorten in Human Design direct beïnvloed door de betekenissen van de overeenkomstige hexagrammen in de I Ching. Elk hexagram (en dus elke poort in Human Design) wordt beschouwd als een unieke expressie van energie en heeft een specifieke betekenis. Hoe bijzonder is dat?!

De Dynamiek van Poorten en Centra

Het is wel belangrijk om te begrijpen dat de dynamiek van poorten en centra nauw met elkaar verbonden is. Als een centrum gedefinieerd is, betekent dit dat het een consistente en betrouwbare energie heeft. Een gedefinieerde poort binnen dit gedefinieerde centrum heeft ook een consistente en betrouwbare energie. Het gedrag en de emoties die bij deze poort horen, zijn daardoor voorspelbaar en betrouwbaar.

Een ongedefinieerd centrum daarentegen heeft geen consistente, eigen energie. Wanneer er een gedefinieerde poort in dit ongedefinieerde centrum aanwezig is, kan deze poort de energie van het centrum beïnvloeden wanneer het wordt geactiveerd door iemand anders of door transits. De poort kan een tijdelijke invloed hebben, maar deze zal niet zo betrouwbaar en consistent zijn als in een gedefinieerd centrum.

Het Belang van Poorten in ons Leven

De poorten in ons Human Design kunnen een diepgaand effect hebben op hoe we onszelf en onze interacties met anderen ervaren. Ze beïnvloeden onze perceptie van de wereld, onze acties en reacties, en onze relaties.

Het begrijpen van de poorten in Human Design geeft je een dieper inzicht in je unieke persoonlijke design en je interactie met de wereld om je heen. Het onderscheid tussen een gedefinieerde poort in een gedefinieerd centrum en een gedefinieerde poort in een ongedefinieerd centrum is belangrijk om te begrijpen hoe consistent en betrouwbaar je energie en gedrag is.

Hieronder is een lijst met deze poorten en hun namen. Let op, dit is slechts een basisbenaming. De volledige interpretatie van elke poort hangt af van meerdere factoren, waaronder de bijbehorende centra en kanalen.

 1. Poort van het Zelfexpressie
 2. Poort van de Richting van het Zelf
 3. Poort van Ordenen
 4. Poort van Formuleren
 5. Poort van Ritmes
 6. Poort van Wrijving
 7. Poort van de Leiderschapsrol
 8. Poort van Bijdrage
 9. Poort van Focus
 10. Poort van Gedrag van het Zelf
 11. Poort van Ideeën
 12. Poort van Voorzichtigheid
 13. Poort van de Luisteraar
 14. Poort van Potentie
 15. Poort van Extremen
 16. Poort van Vaardigheden
 17. Poort van Meningen
 18. Poort van Correctie
 19. Poort van Nodig hebben
 20. Poort van het Nu
 21. Poort van Controle
 22. Poort van Openheid
 23. Poort van Assimileren
 24. Poort van Rationalisatie
 25. Poort van Onschuld
 26. Poort van de Verkoper
 27. Poort van Zorg
 28. Poort van de Spelspeler
 29. Poort van Zeggen Ja
 30. Poort van Erkenning van gevoelens
 31. Poort van Leiden
 32. Poort van Duurzaamheid
 33. Poort van Privacy
 34. Poort van Kracht
 35. Poort van Verandering
 36. Poort van Crisis
 37. Poort van de Vriendschap
 38. Poort van de Vechter
 39. Poort van de Provocateur
 40. Poort van Leveren
 41. Poort van Snoeien
 42. Poort van Groei
 43. Poort van Inzicht
 44. Poort van Alertheid
 45. Poort van Samenvoegen
 46. Poort van Bezieling
 47. Poort van Realisatie
 48. Poort van Diepte
 49. Poort van Principes
 50. Poort van Waarden
 51. Poort van Shockeren
 52. Poort van Inertie
 53. Poort van Beginnen
 54. Poort van Ambitie
 55. Poort van Spirit
 56. Poort van Stimuleren
 57. Poort van Intuïtie
 58. Poort van Levendigheid
 59. Poort van Seksualiteit
 60. Poort van Acceptatie
 61. Poort van Mysterie
 62. Poort van Details
 63. Poort van Twijfel
 64. Poort van Verwarring

Wil je nu veel meer over de verschillende centra weten en alle poorten? Dan nodig ik je van harte uit om met mij op reis te gaan.
In mijn online training ‘Reis langs de centra’ ga je in 9 weken op reis door je bodygraph en doe je alle 9 centra aan.

Je ontdekt:
– wat het centrum inhoud
– wat het betekent als het gedefinieerd of ongedefinieerd is
– wat de verschillende poorten zijn.

Daarnaast word je door mij, met behulp van een mailing, aan de hand meegenomen zodat je je Human Design kennis nu eindelijk eens gaat integreren.

>>Klik hier voor meer informatie!

 

Delen:

meer zoals dit:

human design

Download mijn gratis ebook ‘Wat is Human Design?

Hoe fijn zou het zijn om een soort van handleiding voor het leven te hebben?