De illusie van de realiteit

illusie van de realiteit

Iedereen is geboren voor succes, ook jij. Je bent als het ware als een (bijna) blanco exemplaar geboren, maar gedurende je leven word jij geconditioneerd met bepaalde patronen. In deze blog neem ik je dan ook mee in de illusie van de realiteit.

Hoe jij de wereld beleeft en voelt, wordt bepaald door jouw patronen. Een patroon wordt gevormd door dag in dag uit, week in week uit, maand in maand uit, jaar in en jaar uit hetzelfde verhaal te horen of dingen te doen. Dit wordt allemaal opgeslagen in je onderbewuste.

Je hebt, vanaf je geboorte, stap voor stap geleerd op een bepaalde manier te denken, tegen jezelf te praten. Hier heeft je omgeving zoals ouders, leraren, de buurt, boeken, internet, radio, tv, noem maar op, allemaal een invloed op gehad. Zo ontstaan automatische gedachten. Gedachten leiden tot gevoelens, deze leiden weer tot acties, die op hun beurt weer leiden tot resultaten. Alles komt voort uit je programmering. Ook jouw eigen interpretatie speelt een rol bij deze conditionering.

Je zintuigen

We weten inmiddels dat alles uit energie bestaat en dat een tafel, stoel of zelfs een persoon niets anders is dan een energiecluster. De kleinste deeltjes van materie (subatomaire deeltjes) zijn dus in feite geen materie zoals wij die kennen; ze zijn zelfs geen bepaald ‘iets’, maar nu eens een ding en dan weer totaal iets anders.

Subatomaire deeltjes bestaan in alle mogelijke toestanden, totdat ze door ons worden verstoord doordat we ze gaan waarnemen of meten. Op dat moment veranderden ze eindelijk in iets concreets. Dit noemt men dan het ‘ineenstorten van de golffunctie’.

Je zintuigen pikken deze energie op uit de omgeving. Je oogzenuw reageert op een impuls van buitenaf en wordt opgevangen achter het oog. Dit wordt omgezet in elektrische signalen en worden zo naar je hersenen gestuurd (achter in je hoofd). Even kort door de bocht uitgelegd, maar ik wil je hiermee duidelijk maken dat het daadwerkelijk ‘zien’, dus niet gebeurt door je ogen, maar ergens achterin je brein.

Zien (maar ook horen, voelen, proeven en ruiken) is dus niets anders dan de interpretatie van je brein van die elektrische signalen.

Niets is wat het lijkt, de illusie van de realiteit.

Hoe je deze interpreteert is weer afhankelijk van je patronen. Je ziet de wereld niet zoals deze is, maar zoals jij bent.
Je kijkt als het ware naar de buitenwereld door de ‘filters’ van jouw overtuigingen. Vergelijk het met een virtual reality bril. Jij bepaalt het programma wat er voor je ogen wordt afgespeeld, maar het merendeel van de mensen is zich hier niet van bewust.

Alles wat je ziet, hoort, voelt, proeft en ruikt is niets anders dan elektrische signalen die worden omgezet in je hersenen. Als je daar wat verder bij stilstaat, zie je dus ook dat er eigenlijk ‘niets’ buiten ons is. Alles wat wij aannemen als onze realiteit is in realiteit niets anders dan energieclusters, die pas in ons brein worden geïnterpreteerd. Een vraag die mij dan weer bezighoudt, is of we dan ook allemaal bijvoorbeeld de kleur groen hetzelfde zien. Wat denk jij?

Het leven is dus als het ware een soort hologram. Wij creëren tijd en ruimte op ons netvliesoppervlak. Net als bij een hologram vangt de ooglens bepaalde energiegolven op en zet deze om in driedimensionale beelden. Je hebt deze vorm van virtuele projectie nodig om je hand uit te strekken naar hetgeen je wilt pakken en niet naar een of andere plaats in je hoofd. Wij projecteren dus voortdurend beelden in de ruimte zodat onze waarneming van de wereld in feite een virtuele creatie is.

Als je deze blog leest, denk je dat je dit document voor je ziet op een mobiel apparaat, maar in werkelijkheid speelt alles zich af in jouw brein. Zodra jij je ogen nu sluit, krijgt je brein deze elektrische signalen niet meer, en is deze blog weer weg.

Leven in het nu

Ook verleden en toekomst zijn concepten gemaakt in ons brein. Denk maar eens aan de toekomst, of het verleden…je zult tot de conclusie komen dat dit niets anders is dan een gedachte die je hebt. Het is geen realiteit, maar verbeelding. Het enige dat er altijd is, is het nu. En in dit nu roep jij beelden op van het verleden of de toekomst.

Hoe we ons voelen is het resultaat van het verleden, want een emotie is een product van je gedachten. En omdat we de hele dag in aanraking komen met dezelfde triggers (routinematig gedrag, mensen, omgeving et cetera) blijven we voor ons gevoel leven in het verleden.

Maar als je weet dat de toekomst niet anders is dan een gedachte. Een gedachte die je zelf kiest en waarmee je je brein als het ware een signaal geeft daar naar op zoek te gaan, waarom zijn er dan zo weinig mensen bewust bezig met denken aan de meest ideale versie van zichzelf en laten ze zich leiden door de gedachten die ze gisteren, eergisteren en de dag daarvoor ook al hadden. Waarvan het merendeel ook nog negatief is. Op deze manier creëer je meer van hetzelfde.

Newtoniaans vs kwantum

Het is dus tijd voor een nieuwe zienswijze. Alles wat wij geloven over onze wereld en onze plaats daarin is afgeleid van ideeën die al in de 17e eeuw werden uitgedacht. Dit is ook wel bekend als het Newtoniaans model van de realiteit. Newton heeft een stoffelijke wereld beschreven waarin afzonderlijke materiedelen gehoorzamen aan bepaalde bewegingswetten door tijd en ruimte. Hij zag de wereld als een grote machine en de mens als overlevingsmechanisme. Alles is los van elkaar. Je ziet dit ook in de geneeskunde terugkomen. Je hebt overal een specialisme voor en de mens wordt minder gezien als een geheel.

Deze Newtoniaanse visie stelt dat jij eerst iets moet doen want anders gebeurt er niets. Je leeft hier ook sterk volgens het eerst zien dan geloven principe. Oorzaak en gevolg. Je hebt voor je gevoel een lijst actiepunten nodig en je moet hard werken om je doelen te behalen, want anders komt dat succes nooit. En op een ‘werkdag’ en boek op de bank lezen vinden we not done.

Het Kwantummodel van de realiteit zegt dat je juist het gevolg naar je toe moet halen. Dus het veroorzaken van een gevolg. Je leeft hier volgens het eerst geloven dan zien principe. Weet je nog…? Jij bent degene die jouw buitenwereld van binnenuit projecteert. Welke energieclusters wil jij zichtbaar maken in jouw realiteit? Met andere woorden, wat is jouw grootste droom? Als jij je afstemt op deze frequentie, dan ga je dit in je realiteit creëren.

Wij nemen een object waar door ermee te ‘resoneren’. Daar waar we niet op afgestemd zijn, zien we dus ook niet.
Waar zou jij graag in je leven mee willen resoneren?

Kun je wel wat meer inzicht gebruiken bij het bepalen wat hetgeen is jij zichtbaar wilt maken en hoe je dit moet doen? Vraag dan mijn gratis masterclass aan.

kwantum, realiteit

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.