De betekenis van de lijnen in Human Design

de lijnen in Human Design

Inmiddels heb ik je meegenomen door alle verschillende centra in Human Design. In deze blog sta ik stil bij de betekenis van de lijnen in Human Design. De lijnen zie je namelijk ook achter iedere poort staan in de beide rijtjes naast je bodygraph. De lijn geeft als het ware een persoonlijke touch aan hoe een poort bij jou tot uitdrukking komt. Twee van deze lijnen (bovenste uit zowel je linker als je rechterrijtje) vormen samen je profiel. Binnen Human Design zijn er dan ook 12 verschillende profielen. Daar zal ik nog een andere blog aan wijden.

De verschillende lijnen in Human Design

Elk individu heeft een combinatie van twee van deze lijnen, die samen je unieke profiel vormen. Maar wat betekenen deze lijnen eigenlijk?
De lijnen komen uit een hexagram en deze hexagram is opgebouwd uit 2 trigrammen van elk 3 lijnen. Het onderste deel, zie het als een soort van fundering, zegt iets over de innerlijke kwaliteiten van een poort en zijn energieën die zelfgericht zijn. Het gaat hier over het over van zelfonderzoek, over je persoonlijke ervaring en begrip, je persoonlijke kijk op zaken.

De 3 lijnen uit het bovenste deel van de hexagram gaan meer over de uiterlijke transpersoonlijke kwaliteiten. Denk hierbij meer aan transpersoonlijke ervaringen in relaties met anderen. Hier verzamel je als het ware informatie van het zelfonderzoek van de eerste 3 lijnen. Ze zijn ontworpen deze informatie te fitleren door eruit te pikken wat bruikbaar is om zo weer met anderen te kunnen delen. Dus de een is meer gericht op zichzelf en de ander is meer gericht op relaties. De een heeft meer introverte en de andere meer extraverte eigenschappen.

lijnen in Human Design

Lijn 1: De Onderzoeker

De eerste lijn in Human Design wordt “De Onderzoeker” genoemd. Deze mensen hebben een diepgaande nieuwsgierigheid en zijn altijd op zoek naar fundamenten en begrip van hoe dingen werken. Ze vinden zekerheid en stabiliteit door diepgaande kennis te vergaren. De uitdaging? Ze kunnen soms te veel op zoek zijn naar zekerheid.

Lijn 2: De Kluizenaar

Mensen met een tweedelijnsprofiel hebben de neiging om zich terug te trekken en zich te focussen op hun eigen interesses. Ze zijn experts in nichegebieden, maar dit expertise komt meestal aan het licht wanneer anderen hen ‘roepen’. Hoe meer ze zich verbergen, des te meer worden ze gezien. Een tweede lijn-persoon wordt vaak gezien als ‘de natuurlijke’. Ze hebben vaak unieke talenten en vaardigheden, maar kunnen moeite hebben met het erkennen of erkend worden voor deze gaven.

Lijn 3: De Martelaar

Het leven van een derdelijns profiel kan worden samengevat als één groot laboratorium, een aaneenschakeling van experimenten waarin falen en succes niet zijn zoals we ze traditioneel zien. De derde lijn leert door vallen en opstaan. Ze zijn ontdekkers en pioniers, maar kunnen soms gefrustreerd raken als dingen niet meteen goed gaan.

Lijn 4: De Opportunist

Mensen met een vierde lijn zijn echte netwerkspecialisten. Ze floreren in sociale situaties en hun succes hangt vaak samen met de kwaliteit van hun relaties. De kwaliteit van het leven voor mensen met een 4e lijn is direct gerelateerd aan hun netwerk. Hoe sterker en meer in lijn met hun ware zelf dit netwerk is, hoe succesvoller en gelukkiger ze zijn.

Lijn 5: De Held of Ketter

De vijfde lijn komt met een natuurlijk charisma en de vaardigheid om dingen op grote schaal te veranderen. Ze zijn vaak visionair en kunnen dingen zien die anderen niet kunnen. Ze worden vaak gezien als leiders en trendsetters, maar lopen het risico om verkeerd begrepen te worden.

Lijn 6: Het Rolmodel

Het zesdelijnsprofiel in Human Design gaat door 3 fases heen. De eerste fase, van geboorte tot ongeveer 28-30 jaar, draait om experimenteren en het verzamelen van levenservaringen. De tweede fase, vanaf eind twintig tot rond de vijftig, wordt gekenmerkt door innerlijke reflectie en een soort ‘terugtrekking’. De derde en laatste fase, die aanvangt rond het vijftigste levensjaar, staat in het teken van het ontluiken als rolmodel. Ze worden gezien als rolmodellen die door simpelweg zichzelf te zijn, anderen kunnen inspireren.

Ik nam er ook een video over op. Die kun je hier terugkijken:

Waarom is de betekenis van lijnen in Human Design belangrijk?

Waarom zou je je hier druk om maken? Simpel. Weten welke lijn(en) je hebt kan je helpen om beter afgestemde keuzes te maken in je leven. Of het nu gaat om je carrière, je relaties of je persoonlijke ontwikkeling, deze inzichten zijn goud waard.

Kortom, de betekenis van lijnen in Human Design is een fascinerend onderwerp dat je veel kan leren over jezelf en je interacties met de wereld. Het kan een springplank zijn naar een leven dat echt bij jou past. Benieuwd naar meer? Dan nodig ik je van harte uit in mijn QuantumKennisBank, de toolkit voor een fijner en vrijer leven. In deze ‘soort van’ bibliotheek heb ik uren en uren aan content staat over met name Human Design (o.a. lijnen/profielen uitgewerkt, alle centra en poorten uitgewerkt, etc) en kwantumfysica. Al vanaf € 22,- ben je lid van mijn kennisbank.

Meer weten?
>>Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.