In twee stappen je conditioneringen aanpakken

conditioneringen

In een eerdere blog heb ik je meegenomen hoe je creëert met behulp van het kwantumveld. In deze blog neem ik je mee in je conditioneringen.

Nog even in het kort n.a.v. mijn vorige blog; Jíj bent degene die je eigen realiteit creëert op basis van je huidige frequentie, jouw huidige staat van zijn. Je hebt gedachten en deze leiden tot gevoelens (en gevoelens leiden weer tot actie). Jouw gedachten zijn elektrisch geladen en je gevoelens zijn magnetisch geladen. Dat maakt dat je een bepaald elektromagnetisch veld om je heen hebt hangen. Jouw elektromagnetisch veld resoneert dus met een bepaald kwantumveld, jouw huidige realiteit. Een aangezien jij als persoon meestal niet heel veel verandert, blijft alles dus ook zo ongeveer hetzelfde.

Maar aangezien jij je aangetrokken voelt tot deze blog, is er dus iets in jouw leven dat je wilt veranderen. Als je me al een tijdje volgt weet je inmiddels ook hoe je dat kunt doen…resoneren met hetgeen je graag wilt. Dit klinkt makkelijker dan dat het in werkelijkheid is. Want de weg van jouw ‘huidige zelf’ naar jouw ‘nieuwe zelf’ ligt bezaaid met o.a. beperkende overtuigingen en percepties, gedreven door jouw conditioneringen.

Conditioneringen en gedrag

De natuur is zo ingericht dat je in de eerste 7 jaar van je leven als het ware programma’s meekrijgt om te kunnen (over)leven op deze planeet. Zonder bepaalde programma’s kun je je ook niet ‘bewust’ zijn van iets. Maar hoe krijg je deze programma’s?
Dit gebeurt op 3 manieren:
1. Verbale programmering: wat je hebt gehoord toen je jong was
2. Modelleren: wat je hebt gezien toen je jong was (van schommel vallen)
3. Specifieke gebeurtenissen: wat je hebt meegemaakt toen je jong was.

Tegen de tijd dat je 35 jaar bent, besta je voor 95% uit een compleet geautomatiseerd programma. Dat is ook logisch, want je leert niet iedere dag opnieuw hoe je moet lopen, praten, fietsen,…. Je brein houdt er namelijk van zoveel mogelijk te automatiseren want dan kan deze zijn energie weer voor iets anders gebruiken.

Net als met lopen, als je iets dag in dag uit, week in week uit, jaar in jaar uit doet, dan slaat je brein het op als een automatisch patroon. Maar kijk eens naar jouw dag. Alles gaat volgens een bepaalde routine. Waarschijnlijk heb jij een (onbewust) ochtendritueel waarbij je iedere ochtend hetzelfde doet, vervolgens ga je via dezelfde weg naar je werk om daar weer hetzelfde werk te doen en dezelfde mensen tegen te komen. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Je leeft je leven niet meer bewust, je wordt geleefd. Je wordt geleefd door je patronen. Patronen die in het verleden ontstaan zijn. Je leeft dus als het ware ook in het verleden. Maar jij wilt dit niet meer. Jij hebt last van het ‘is dit alles’-gevoel en wil ontsnappen uit die ratrace. Je hebt het idee dat jij je leven leeft in een soort van loop. Altijd maar hetzelfde rondje. Een beetje als een rotonde zonder afslag, terwijl je voelt dat je er heel graag af wilt.

Je automatische patronen bepalen niet alleen hoe jij je gedraagt maar ook hoe jij denkt en dat bepaalt weer hoe jij je voelt en welke acties je neemt. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat jouw brein zelfs al 7 seconden voordat jij bewust een besluit neemt, het besluit al heeft genomen. In hoeverre is er dan nog vrije wil? Persoonlijk denk ik dat dit er wel is, maar daar gaat dan wel wat werk aan vooraf in de vorm van persoonlijke ontwikkeling.

Conditioneringen en gedachten

Jij mag je bewust gaan worden van je onbewuste gedrag. Nu zul je zeggen ‘hoe kan ik me nu bewust worden van mijn onbewuste gedrag?’  Je hoeft alleen maar te kijken naar je fysieke realiteit. Jouw fysieke realiteit is een spiegel van jouw innerlijke wereld. Daar waar het niet gaat zoals jij wilt, heb je dus belemmerende patronen. Die mag je in kaart gaan brengen en daar mag je andere overtuigingen naast gaan zetten. Wat zou je ‘nieuwe zelf’ denken, hoe zou zij zich voelen, hoe zou ze praten? Je mag je brein gaan herprogrammeren.

Jij wilt op die andere vibratie gaan acteren, dus zul je een andere persoonlijkheid moeten worden. Het is jouw persoonlijkheid die jouw persoonlijke realiteit creëert, weet je inmiddels.

Het zijn je patronen die bepaalde gedachten triggeren, en daarmee gevoelens oproepen. Je mag dus aan de slag gaan met je overtuigingen. Overtuigingen heb je gewoon en je mag er iets naast gaan zetten. Zie het als fietsen. Als je eenmaal kunt fietsen, leer je het niet meer af, maar als je je rijbewijs hebt en een auto, zul je sneller met de auto gaan i.p.v. met de fiets als het bijvoorbeeld regent.

Maar…dat betekent wel dat je bewust moet zijn in het moment. Ons bewustzijn reist door de tijd, het moment dat we dat doen zijn we niet bewust want we zijn aan het denken en dus letten we niet op. Als we niet opletten neemt ons onderbewuste het meteen over. Dus ga je op de automatische piloot.

In 2 stappen je conditioneringen aanpassen

Stap 1 Herken waar je hard voor moet werken.

Wil je weten waar je belemmerende patronen hebt, dan hoef je alleen maar naar je leven te kijken. De dingen die met gemak naar je toekomen, daar heb je patronen die voor je werken. Maar daar waar je worstelt, hard voor moet werken en echt je best voor moet doen, daar heb je onbewuste patronen die je saboteren. Waarom werk je zo hard? Omdat je een programma hebt dat jouw bewust gewenste uitkomst niet ondersteunt.

Stap 2 breng nieuwe programma’s in je onderbewustzijn.

Je bewustzijn is creatief en kan op allerlei verschillende manieren leren (zoals een YouTube-video, lezen, een seminar, etc). Op deze manier vergroot je je bewustzijn, maar dan zit het nog niet in je onderbewustzijn, ofwel je patroon.

Je onderbewustzijn leert op twee verschillende manieren
1. Hypnose (net als in de eerste 7 jaar)
2. Herhaling (oefenen)

Vergelijk het met leren fietsen. Dit leer je ook niet uit een boekje. Dit moet je doen en je zult de eerste keren vallen. Maar oefening baart kunst. Als je het vaak genoeg hebt geoefend, dan neemt je onderbewustzijn dit over. Je brein bespaart namelijk graag energie en maakt er een onbewust patroon van. Hoe vaak denk jij er namelijk nog bij na als je fietst?

Onze zoon zit op de basisschool en leert nu de tafeltjes. Hij is continu de tafels thuis aan het opdreunen. Je moet het continu herhalen. Het herhalen moet een gewoonte gaan worden.

Dus succes, rijk worden, gezond zijn … is dus eigenlijk een routine creëren in het werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Vandaag nog de eerstvolgende logische stap zetten? Meld je dan aan voor mijn gratis training.

 

automatische programma's, conditioneringen, gewoonte, habits, kwantumveld

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.