Uit je comfortzone en in je hart

Anja Zerrouk

Het voelt gewoon niet goed meer. Hier liep ik al een tijdje mee rond. Ik heb nog steeds geen spijt dat ik mijn eigen bedrijf ben begonnen, maar het voelt niet compleet. Maar ik kwam niet echt in actie omdat deze nieuwe stap inmiddels mijn comfortzone was geworden.
Naarmate je jezelf als zelfstandig ondernemer ontwikkelt, kom je ook steeds dichter bij je eigen kern. Waarom je hier op aarde bent en wat jouw doel in het leven is. Ik voel…nee, ik weet dat ik hier ben om mijn volledige potentieel te leven, me te ont-wikkelen tot de kern en me te herinneren wie ik werkelijk ben. Namelijk puur bewustzijn in een fysiek lichaam. Dit proces, de kennis en ervaringen die ik opdoe deel ik met anderen zodat ik ze kan laten zien dat er zoveel meer is. Ik weet dat het aan mij is om dit op een makkelijk te begrijpen manier te vertalen, omdat ik zelf ook wat negatieve associaties heb met het woord ‘spiritueel’.

Ego

Zelfs nu, bij het intypen van de zin ‘puur bewustzijn in een fysiek lichaam’, roept dit enige weerstand bij me op. Mijn ego tettert namelijk alweer in mijn oor en laat me weten dat mensen me nu vast gaan zien als een of andere zweverige geitenwollensokken muts (over aannames gesproken ;-)) , maar niets is minder waar. Ook hier heb ik nog behoorlijk wat oordelen over. Maar ik trotseer mijn ego, omdat ik voel dat dit verhaal verteld moet worden op een manier die voor iedereen te begrijpen is.

Dit pas niet meer bij de naam Talentenbureau Vitamine T, maar bij mij als persoon. Daarom heb ik ook per 1 januari 2018 een nieuwe bedrijfsnaam toegevoegd, namelijk …Anja Zerrouk…ik dus. Hier wil ik mensen bewuster laten worden hoe we zelf onze realiteit creëren. Dit doe ik door middel van blogs, workshops, een nieuw online programma wat nog in de maak is, net als mijn boek.

Comfortzone

Ik wil mensen laten inzien dat ze gevangen zitten in een kooi die comfortzone heet. Een gevangenis die je zelf om je heen hebt gebouwd met je overtuigingen en patronen. Een gevangenis waarvan de deur wagenwijd openstaat, maar je ziet het gewoon nog niet.

Het is niets anders dan dat je het verhaal leeft dat je jezelf hebt wijsgemaakt. Maar dit verhaal is niets anders dan patronen en overtuigingen die je hebt overgenomen en misschien niet eens van jezelf zijn.

Deze kooi heeft natuurlijk niet alleen betrekking op je werk, maar op alles. Om zoveel mogelijk in balans te leven, zul je op meerdere gebieden aandacht moeten besteden en niet alleen aan je loopbaan.

Ik kan je helpen deze gevangenis te verlaten door je handvatten te geven die je dagelijks kunt toepassen. Handvatten die ervoor zorgen dat je na verloop van tijd ook gaat inzien hoe je zelf sturing kunt geven aan je leven.

Kijk eens op mijn website, of volg me op facebook.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.