Gewoontegedrag, de kracht achter jouw succes.

Heb je ooit gemerkt hoe je leven wordt bestuurd door gewoontes? Je staat op, volgt je routine, en zonder het te beseffen, heb je je dag op de automatische piloot doorgebracht. Maar wat gebeurt er als je op vakantie gaat? Je omgeving verandert, en ineens is je gewoontegedrag anders. Het voelt bevrijdend, toch?

Lees verder

Vier met me mee: 1 Jaar QuantumKennisBank

Tromgeroffel… want het is feest! Mijn QuantumKennisBank blaast dit weekend haar eerste kaarsje uit. Een jaar van groei, doorbraak en transformatie ligt achter mij. Een jaar waarin tientallen mensen zoals jij een kans grepen om zelf het roer van hun leven in handen te nemen. En nu? Nu is het jouw moment. Jouw moment om deel uit te maken van deze transformerende reis en te groeien op jouw unieke manier.

Lees verder

Human Design en Kwantumfyica. Een match made in heaven

Leuk dat je weer een nieuwe blog van me leest. Dit keer een blog waarin ik het ga hebben over een onderwerp waar ik zelf enorm enthousiast over ben: de combinatie van Human Design en kwantumfysica. Deze twee concepten samen bieden je een schat aan inzichten om een leven te creëren dat echt bij jou past. Laten we samen duiken in de magische wereld van zelfontdekking en de kracht van energie!

Lees verder

Ontdek de kracht van het Wortel centrum in Human Design

Vandaag gaan we het in het kader van de reis langs de verschillende centra hebben over het laatste centrum in de rij, namelijk het wortelcentrum. Het wortel centrum in Human Design is zowel een druk centrum als een motor centrum. Het hoofd centrum is ook een druk centrum dat meer druk geeft om te zoeken naar antwoorden, inspiratie, vragen, twijfels, dat soort dingen, terwijl het wortel centrum veel meer een druk geeft om in actie te komen. Dit doet het door het aanmaken van adrenaline en stress.

Lees verder

Het magische Milt centrum in Human Design

En we gaan weer verder op reis langs de verschillende centra in Human Design. Vandaag duik ik dieper in het fascinerende Milt centrum, dat zich aan de linkerkant van het G-centrum bevindt. Dit gebied draait om intuïtie, gezondheid en welzijn.

De magie van het Milt centrum in Human Design

Het Miltcentrum speelt een essentiële rol in het begrijpen van je intuïtie en hoe je lichaam reageert op de wereld om je heen. Het fungeert als een soort innerlijke intuïtiebarometer, voortdurend op zoek naar balans en gezondheid. Dat gevoel dat je soms hebt, dat onderbuikgevoel dat je vertelt dat er iets niet helemaal in de haak is? Dat is je Milt centrum dat je waarschuwt. Het is als een intern waarschuwingssysteem, dat je intuïtief signalen geeft zodra er iets uit balans is. Voel je dat onbestemde gevoel dat er iets niet klopt? Dat is je Milt centrum dat je in de vorm van intuïtie aanspoort om aandacht te besteden.

Lees verder

Het Sacrale Centrum in Human Design

In de reis door de verschillende centra ben ik inmiddels aanbeland bij het Sacrale centrum in Human Design. In een eerdere blog heb ik de andere centra ook benoemd. In deze blog neem ik je mee in de wereld van o.a. de creatieve levensenergie.

Wat is het Sacrale Centrum?

Het Sacrale Centrum is één van de vier motorcentra, samen met het Emotionele Centrum, het ego-hart Centrum, en het Wortel Centrum. Het Sacrale Centrum is de krachtigste motor binnen Human Design.

Lees verder

Het Emotioneel Centrum in Human Design

In de serie van de verschillende centra is dit keer het Emotioneel Centrum in Human Design aan de beurt.

Het Emotioneel Centrum in Human Design, ook bekend als de Solar Plexus, is een bijzonder onderdeel van jezelf dat je misschien nog niet volledig hebt verkend. Het is een motorcentrum dat fysieke energie creëert en een cruciale rol speelt in jouw ervaring van emoties. Van angst en pijn tot plezier en passie, dit centrum stelt je in staat het hele spectrum te voelen.

Lees verder

De verschillende centra in Human Design

Het Human Design-systeem berust op negen centra, die te vergelijken zijn met de chakra’s in de yogatraditie. Binnen deze traditie kennen we zeven chakra’s die langs de ruggengraat naar beneden lopen.

In 1781 heeft de mensheid een evolutie doorgemaakt van wezens gecentreerd rond zeven centra naar wezens met negen centra. De solar plexus uit het Chakrasysteem heeft zich gesplitst in de milt en het emotionele centrum. De hartchakra heeft zich opgesplitst in het G-centrum en het ego/hartcentrum. Het is belangrijk om op te merken dat deze niet exact hetzelfde zijn, omdat ze verschillen in oorsprong, filosofie en toepassing.

Lees verder

De poorten in Human Design

Human Design is een unieke mengeling van verschillende filosofieën en wetenschappen, zoals de astrologie, de Chinese I Ching, de Joodse Kabbala en de chakraleer, maar ook de astronomie, de kwantummechanica, de biochemie en de genetica.

In dit holistische systeem speelt ‘de poort’ een centrale rol. Maar wat is een poort precies? En welke impact heeft het op je leven? In deze blog ga ik daar wat dieper op in. Je vindt er ook een overzicht van de namen van verschillende poorten en het verschil tussen een gedefinieerde poort in een gedefinieerd centrum en een gedefinieerde poort in een ongedefinieerd centrum.

Lees verder

Is Human Design onzin? Mijn ervaring als voormalig HR-adviseur

Als voormalig HR-adviseur heb ik door de jaren heen talloze testen en assessments afgenomen. Van persoonlijkheidstesten tot capaciteitentests, je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het gedaan. Maar is er een methode die echt een volledig en kloppend beeld geeft van iemand?

Vandaag wil ik het met jullie hebben over Human Design, een systeem dat beweert dat te doen. De prangende vraag is natuurlijk: is Human Design onzin?

Lees verder