Authentiek succes in ondernemerschap

authentiek succes in ondernemerschap

Ik weet niet of het alleen aan mijn ligt, maar ik zie ineens overal en in grote getalen advertenties die je beloven om ‘snel een ton(nen) per jaar’ te verdienen. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Maar laten we even eerlijk zijn, als dat zo makkelijk was, zouden we dan niet allemaal in onze droomvilla aan de kust wonen met een goed gevulde bankrekening? Of wat je wens dan ook is.

 

Ik wil vandaag eventjes inzoomen op waarom die one-size-fits-all aanpak niet voor iedereen werkt.

Authentiek succes in het ondernemerschap

Het is verleidelijk, nietwaar? Het idee dat er een kant-en-klaar stappenplan bestaat dat je naar de financiële top kan brengen. En ja, voor sommigen werken deze plannen wellicht. Maar de waarheid vaak complexer.

Iedere ondernemer is uniek, met eigen sterktes, zwaktes en uitdagingen. Dit is waar systemen zoals Human Design naar voren komen. Het benadrukt dat iedereen een uniek energetisch design heeft. Een Manifestor werkt bijvoorbeeld anders dan een Projector of een Generator. Dus een generieke methode zal niet altijd het gewenste effect hebben. Leg de focus op authentiek succes in ondernemerschap.

Ik nam er ook een video over op:

Kwantumfysica: energie boven strategie

Naast de unieke ontwerpelementen, duikt de kwantumfysica in de kracht van energie en bewustzijn in het creëren van je realiteit. De energie die je in je onderneming stopt, kan een grotere impact hebben op je resultaten dan welke strategie dan ook. Als je bijvoorbeeld iets doet dat niet in lijn is met je eigen energetisch design, kun je je moe en onvervuld voelen, ongeacht hoeveel je verdient.

Waar het echt om draait: authentiek succes in ondernemerschap

Wat als authentiek succes niet gaat over het volgen van een vaste set regels, maar eerder over het begrijpen van jezelf, je energie en je unieke kracht? Het draait allemaal om het vinden van een pad dat resoneert met wie je werkelijk bent.

Begrijp me niet verkeerd. Ik heb de ebooks en masterclasses in het verleden ook allemaal aangevraagd. En mij lukte het telkens niet waardoor ik onzeker werd en dacht dat ik het niet in me had. Ik ging mijn eigen gevoel voorbij en deed wat ‘succesvolle’ coaches me adviseerden. Sinds ik alles van ‘hoe het (volgens velen) hoort’ los ben gaat laten en veel meer ben gaan varen op mezelf, stroomt het zoveel harder.

En heel eerlijk is tonnen per jaar verdienen niet eens mijn doel (ben er ook niet vies van hoor). Mijn doel is dat ik een fijn en vrij leven kan leven dat me voldoening geeft. Dat zit niet zozeer in geld, maar in gevoel.

Tips voor authentiek succes in ondernemerschap:

  1. Leer jezelf kennen: Duik in systemen zoals Human Design om je unieke design te begrijpen.
  2. Let op je energie: Volg de principes van kwantumfysica en zorg ervoor dat de energie die je in je werk stopt positief en doelgericht is.
  3. Wees kritisch over ‘snelle fixes’: Herken dat wat voor de één werkt, misschien niet voor de ander werkt.

Conclusie

Terwijl de belofte van “snel naar een ton per jaar” verleidelijk kan zijn, is het essentieel om te beseffen dat authentiek succes komt door te werken op een manier die resoneert met je unieke design en energie. Dus, voordat je je volgende online cursus of masterclass koopt, stop en vraag jezelf af: “Is dit echt MIJN pad?”.

Ben je op zoek naar meer inzicht en begeleiding op dit gebied? Bekijk dan mijn QuantumKennisBank, een schatkist vol inzichten over kwantumfysica, Human Design en nog veel meer!

>> Meer informatie over de QuantumKennisBank

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.