Als je zelf je grootste obstakel bent

Ik voel een traan over mijn wang rollen. Het is een gewone doordeweekse dag en ik heb zojuist de kinderen naar school gebracht. Ik fiets naar huis langs het park, de zon schijnt op mijn gezicht en ik hoor de vogels fluiten. Die traan…? Die is er omdat ik me zo intens gelukkig voel. Mijn ogen zien, meer dan anders, de schoonheid van de wereld.  Sinds ik in 2016 voor mezelf begonnen ben en steeds meer ontdek wie ik nu eigenlijk ben, heb ik momenten als deze best vaak.

Dit is wel eens anders geweest. Persoonlijke ontwikkeling is altijd een centraal thema in mijn leven geweest, maar met de komst van onze kinderen (2011 en 2013) kwam dit op een laag pitje te staan. Moeder, partner, dochter, vriendin en werknemer; aan alles gaf ik meer prioriteit dan aan mezelf. Eerlijk? Het voelde als overleven. Maar omdat ik niet wist wie ik was, lukte het me ook niet om daar een draai aan te geven, met als gevolg dat ik in mijn comfortzone bleef hangen.

Is dit het wel?

Halverwege de dertig begon ik te twijfelen. Is dit het wel? Niet dat ik ongelukkig was, er moest toch meer zijn? Dit middelmatige gevoel was voor mij echt niet goed genoeg. Op papier had ik niks te klagen, maar het voelde niet alsof ik het beste uit mezelf haalde. Ik stond stil. Want ik had toch niks te zeuren? Daar suste ik mezelf maar mee. Zo hobbelde ik van baalmoment naar baalmoment.

In 2015 was ik er echt helemaal klaar mee. Ik werd moe van mijn eigen geklaag en slachtoffergedrag en maakte met mezelf de afspraak dat ik er óf iets aan ging doen óf moest stoppen met klagen.

Ik koos ervoor om er iets aan te gaan doen. Het roer ging om, ik zegde mijn baan, vaste inkomen en de bijbehorende zekerheid op en ging mijn hart volgen. Mijn hart dat zo graag iets wilde gaan doen wat echt paste bij wie ik ben, maar mijn hoofd dat steeds maar besloot te doen wat er van me verwacht werd. In 2016 ben ik dan ook mijn eerste bedrijf Talentenbureau Vitamine T begonnen.

Naarmate je jezelf als zelfstandig ondernemer ontwikkelt, kom je ook steeds dichter bij je eigen kern. Waarom je hier op aarde bent en wat jouw doel in het leven is. Ik voel en weet dat ik hier ben om de best mogelijke versie van mezelf te zijn, me te ont-wikkelen tot de kern en me te herinneren wie ik werkelijk ben. Dit proces, de kennis en ervaringen die ik opdoe deel ik met anderen zodat ik ze kan laten zien dat er zoveel meer is. Maar niet op een hele spirituele manier, maar juist het spirituele op een wetenschappelijke manier uitgelegd.

Comfortzone

Ik wil mensen laten inzien dat ze gevangen zitten in een kooi die comfortzone heet. Een gevangenis die je zelf om je heen hebt gebouwd met je overtuigingen en patronen. Een gevangenis waarvan de deur wagenwijd openstaat, maar je ziet het gewoon nog niet. Mensen laten inzien dat ze zelf hun grootste obstakel zijn.

Het is niets anders dan dat je het verhaal leeft dat je jezelf hebt wijsgemaakt. Maar dit verhaal is niets anders dan een verzameling van o.a. patronen en overtuigingen die je hebt overgenomen en misschien niet eens van jezelf zijn.

Deze kooi heeft natuurlijk niet alleen betrekking op je bedrijf, maar op alles. Om zoveel mogelijk in balans te leven, zul je op meerdere gebieden aandacht moeten besteden en niet alleen aan je loopbaan.

Ik kan je helpen deze gevangenis te verlaten door je handvatten te geven die je dagelijks kunt toepassen. Handvatten die ervoor zorgen dat je na verloop van tijd ook gaat inzien hoe je zelf sturing kunt geven aan je leven.

Vanaf vandaag is mijn 1-op-1 coachingstraject ook volledig online te volgen zodat jij vandaag nog kunt beginnen met het schrijven van een nieuw verhaal…een bestseller.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.