Alles is energie. Wat wordt daar nu eigenlijk mee bedoeld?

energie

Alles is energie.

We leven in een wereld waar alles energie is. Dat alles energie is, hoor je tegenwoordig overal. Maar wat wordt daar nu eigenlijk mee bedoeld?

Alle materie die wij waarnemen, is opgebouwd uit atomen.  Stel; je hebt een plank en deze halveer je. Deze helft halveer je weer en je gaat nog een tijdje door. Er komt een moment dat het deeltje zo klein is dat het niet meer deelbaar is. Dat is een atoom.

Een atoom is opgebouwd uit subatomaire deeltjes, namelijk de nucleus (protonen, neutronen) en elektronen. Met de komst van deze kwantumfysica is duidelijk geworden dat een atomen bestaan uit zowel deeltjes (0,00000..1%) als golven (99,99999..%). Deze golven zijn in beweging en alles dat in beweging is, is energie. Grootheden zoals energie komen niet in willekeurige hoeveelheden voor, maar in discrete pakketjes, ‘kwanta’. Vandaar ook de naam kwantumfysica.

Energie

In de kern zijn wij ook opgebouwd uit kwanta. Ik zal niet te ver teruggaan, maar atomen vormen moleculen. Moleculen leiden tot cellen, die op hun beurt weer leiden tot weefsel en weefsel is er nodig voor je organen en tot slot komt o.a. je zenuwstelsel.

Jij en alles om je heen is dus gevuld met energie. Zelfs de ruimte die ogenschijnlijk leeg lijkt, is niet leeg, maar gevuld met energie. Waarom je dan toch materie waarneemt als iets dat vast is, heeft te maken met het verschil in vibratie (beweging van de elektronen) tussen jouw vinger en het object dat je vastpakt of aanraakt, maar vraag me daar het fijne niet van.

Wij zijn dus allemaal onderdeel van een groot veld aan energie…het kwantumveld. Deze energie kun je ook zien als data. Energie is er altijd en gaat nooit verloren. Dit betekent dus dat alles op dit moment aanwezig is. Alles is in potentie nu aanwezig. Daarom wordt het kwantumveld ook wel het veld van de oneindige potentie genoemd.

Maar je snapt als energie nooit verloren gaat en alles op dit moment aanwezig is, dat dit veel te veel is voor ons als mens om te verwerken. Onze zintuigen pikken alleen datgene op dat matcht met o.a. onze verwachtingen, overtuigingen, ervaringen en energie. Ik heb het al eerder gezegd, maar zie het alsof je door een koker naar je realiteit kijkt. Jij ziet maar een heel klein deel van wat er daadwerkelijk mogelijk is. Jij ziet als het ware jouw ‘zie je wel’-momentjes.

Jouw vibratie

Energie is altijd in beweging en alles dat in beweging is vibreert en alles dat vibreert heeft een frequentie. Jouw frequentie wordt bepaald door hoe je denkt en hoe jij je voelt. Waarbij hoe jij je voelt het resultaat is van wat je denkt. Jij ‘ziet’ in jouw leven dus waar jij mee resoneert. 

Om voor jezelf een andere realiteit te creëren dien je dus ook je frequentie aan te passen. Dit doe je door anders te denken (en vooral minder te denken). Door anders te denken, ga jij je ook anders voelen wat ervoor zorgt dat jij dus een andere frequentie krijgt en dus ook andere dingen gaat waarnemen.

Dit klinkt makkelijker dan dat het is, maar super moeilijk is het ook niet. Ook dit zijn verhalen die jij jezelf vertelt. Meerdere van mijn klanten ervaren na 2 gesprekken al een aanzienlijke verbetering in hun ‘staat van zijn’ en als zij dit kunnen, waarom zou jij dit dan niet kunnen. Het is gewoon een kwestie van anders kijken naar je realiteit. Je leert een bewuste creator te worden in plaats van slachtoffer van jouw werkelijkheid. Jouw werkelijkheid is dus niets anders dan een spiegel van je binnenwereld.

Mijn missie

Ik wil bij mensen meer het bewustzijn creëren dat alles in het leven een verhaal is dat men zichzelf heeft verteld. Je ziet de wereld namelijk niet zoals deze is, maar zoals jij bent. Je ziet nog minder dan 1% van wat er daadwerkelijk om je heen gebeurt. Jouw zintuigen zijn zo afgesteld dat ze alleen maar ‘oppikken’ uit de omgeving wat matcht bij jouw percepties, verwachtingen, energie, etc.

Ik ga met je aan de slag om in kaart te brengen hoe jouw mooiste leven eruitziet. Vervolgens gaan we aan de slag om je onderbewustzijn zo te herprogrammeren om daar te komen. Met andere woorden, we gaan samen je frequentie aanpassen. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar dat is het niet.

Ik ben een wetenschapper en vind het leuk om veel informatie te delen over:
– kwantumfysica
– werking van je brein
– ontstaan van patronen
– gewoontegedrag (waarom je doet zoals je doet)
– afstemmen
Maar vooral over hoe je dat getetter in je hoofd een halt toe kunt roepen. Je weet wel; dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat je het ‘toch niet kunt’ of ‘niet goed genoeg’ bent. Ik benader het spirituele vanuit een meer wetenschappelijke invalshoek.

Kortom; ik kan je helpen te leven en ondernemen vanuit ‘zijn’. In alignment met wie je bent en wat je hier te doen hebt zodat jij ook een leven vol betekenis en voldoening kan leven. Ik help je bij het vergroten van je bewustzijn zodat je inziet dat je zelf je grootste obstakel bent in het succes van jouw bedrijf door de verhalen die jij jezelf vertelt en ik laat je zien hoe je dit anders kunt doen zodat jij de bewuste creator van jouw leven wordt.

Zeg maar dag tegen het ‘is dit alles’-gevoel en welkom tegen vrijheid, overvloed en gelukkig zijn.

Wil jij meer weten over kwantumfysica maar dan op een heldere en duidelijk begrijpbare manier uitgelegd? Vraag dan mijn gratis online masterclass kwantumfysica aan.

Op een laagdrempelige maar effectieve manier werken aan je persoonlijke groei en bewustwording?
Word dan lid van mijn QuantumKennisBank. Een fijner en vrijer leven zonder dure en langlopende coachtrajecten, maar laagdrempelig, in eigen tijd en tempo, op momenten dat het jou uitkomt werken aan jezelf.

>> klik hier voor meer informatie.

energie, kwantum, kwantumfysica, kwantumveld, missie, persoonlijke groei, quantum

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.