Zes tips om meer geld te kunnen ontvangen

In deze blog deel ik zes tips om meer geld te kunnen ontvangen. Ik neem je eerst mee in een persoonlijk verhaal want wellicht is dit voor jou ook heel herkenbaar.

Het is al een aantal dagen mooi weer en het wordt ‘s middags veel te warm in mijn kantoor om nog helder na te kunnen denken.
Mijn man zit buiten in de tuin en leest een boek. Ik besluit naast hem op de bank te gaan zitten. Terwijl ik daar zit, bedenk ik me dat ik ook wel even naar de stad kan gaan. De kinderen zitten tot 17.00 uur op de opvang en ik heb toch echt nieuwe sandalen nodig. En eigenlijk kan ik ook nog wel een mooie lange jurk gebruiken.

Goedkeuring vragen

Ik vraag aan mijn man of hij het erg vindt als ik een jurk koop. Terwijl ik mijn vraag stel, word ik me meteen bewust van een patroon dat inkickt. Mijn moeder vroeg vroeger altijd ‘goedkeuring’ aan mijn vader en ik doe het nu ook. Ik weet dat dit niet hoeft en ik wil dat ook helemaal niet, maar ik vraag het toch als een soort van automatisme.

Ergens komt dit vanuit het verleden. Omdat ik minder bijdroeg in het huishouden dan mijn man, had ik mezelf wijsgemaakt dat ik dus ook minder verdiende. Wat natuurlijk nergens op slaat, want ik was (en ben) er weer voor de kinderen. En voor de moeders onder ons…dat kan soms ook echt als werk voelen 😉. Daarnaast zei mijn vader altijd dat je ook rijk kunt worden door het niet uit te geven, met als gevolg dat ik altijd mijn geld vasthield.

Inmiddels ben ik aangekomen in de stad en ik loop een winkel in. Ik laat me helpen door een leuke dame in de winkel die vervolgens met een aantal jurken aan komt zetten. De ene leuk en dan andere meer categorie ‘kermisattractie’. Er zijn er uiteindelijk twee die ik leuk vind en ik besluit beide jurken te kopen. In de winkel ernaast zie ik weer twee leuke jurken hangen. Mijn eerste reactie was dat ik die natuurlijk niet ook nog kon kopen. Ik werd me bewust dat er weer een oud verhaal kwam opzetten en ik draaide dit om. ‘Ik BEN de persoon die moeiteloos geld ontvangt en ook uitgeeft’. Geld is namelijk energie en dat moet stromen, zowel in als uit.

Like a Queen

Laatste stop… sandalen. Voldaan loop ik de laatste winkel uit met een tas vol mooie jurken én nieuwe sandalen. Ik merk ook dat ik er geen enkele moeite mee heb dat ik zojuist honderden euro’s aan mezelf heb uitgegeven, integendeel. Ik voel me een echte Queen en trots op mezelf dat mijn bedrijf goed loopt. En terwijl ik trots loop te stralen in de winkelstraat, krijg ik een mail van een potentiele klant die mijn traject super interessant vindt en mogelijk in wil stappen, maar ze had nog wat vragen. Na deze beantwoord te hebben, investeerde ze in het traject.

Eenmaal thuisgekomen laat ik met een grote glimlach mijn nieuwe spullen zien. ‘En weet je wat het mooie is?’ zei ik tegen mijn man ‘Ik kom met 4 jurken, nieuwe sandalen en meer geld dan toen ik vertrok thuis’.

Ik heb zo vaak gehad dat ik ergens in wilde investeren en het geld niet had, maar geld is overal. Omdat ik zo gefocust was op het niet hebben, zag ik niet meer waar het geld wel was. De afgelopen jaren affirmeer ik regelmatig dat ik regelmatig geld ontvang op verwachte en leuke onverwachte manieren. Inmiddels is dit ook zo vaak gebeurt. De belastingdienst die ineens een correctie toepaste over 2014!, geld dat we van familie kregen, Maar ook zie ik nu de ‘kleinere’ kadootjes zoals een korting die ik krijg, etentjes die ik heb gehad, toegangskaartjes.

Daarnaast zet ik vaak bij een investering de intentie dat ik dit geld in no-time heb terugverdient en vaak krijg ik nog dezelfde dag een bestelling die mijn investering weer compenseert.

Zes tips om meer geld te kunnen ontvangen

Alles is energie en geld dus ook. Hierbij de zes tips om geld naar je toe te laten komen:

1. Laat geld stromen en dan stroomt het ook naar jou. Alles is energie en energie moet in beweging zijn.

2. Zeg bij alles wat je uitgeeft ‘Alles wat ik uitgeef, komt in veelvoud bij me terug’. Zo zet je een intentie en prime je als het ware je brein hiernaar op zoek te gaan.

3. Ben dankbaar voor alles wat je ontvangt. Je zult zien dat je meer creëert om dankbaar voor te zijn.

4. Laat die 5 cent niet liggen, maar raap op en spreek je dankbaarheid uit. Als je geld laat liggen, dan geef je je brein onbewust het signaal dat het niet interessant genoeg is.

5. Werk aan je beperkende overtuigingen omtrent geld. Hoe denk je diep vanbinnen over geld, over rijke mensen, over uitgeven van geld et cetera.

6. Behandel je geld als een vriendin. Zorg dat je geld graag bij je wilt zijn en maak het ontvangen van geld niet als iets ‘vies’.

Heb je nog een mooie aanvulling op deze lijst, laat het me gerust weten.

Vaak komt geld niet van mensen maar door mensen. Alles is energie en jij hebt met je gedachten en gevoelens effect op de wereld om je heen.
Nieuwsgierig hoe dat werkt? Vraag dan mijn gratis masterclass ‘Manifesteren met de kwantumfysica’ aan.

Reacties (2)

 • Interessante blog die je schrijft.
  Geld staat idd voor en energie. Maar wat nou als je financiële middelen veelvuldig hebt geïnvesteerd in de relatie tbv mijn (ex) vriend.
  Ik zag het als beleggen in een betere kwaliteit van leven voor hem. Iets waar iets terug voor zou komen.
  Dat is in zekere zin ook zo omdat hij mij onderdak biedt terwijl ik ter overbrugging korte tijd bij hem en zijn moeder doorbreng. Dankzij hem heb ik een gedegen start in Servië kunnen maken. Binnenkort verhuis ik naar buurland Macedonië en heb ik voldoende vol r kennis en ervaring over de procedure voor langdurig verblijf daar. Dat is dus een groot goed om dankbaar voor te zijn.
  Op dit moment investeer ik geld in zelfontwikkeling omdar dit mijn grootste goed is. Materiële zaken laat ik zoveel mogelijk links liggen. Dat voelt grotendeels fijn maar ook als bescherming. Omdat ik alleen ben.

  • Dankjewel Mirjam.
   Mooi dat je veel investeert in zelfontwikkeling. Veel mensen beseffen niet dat je realiteit als het ware een spiegel is van wie je vanbinnen bent.
   Hoe meer je werkt aan jezelf, hoe mooier je realiteit wordt.
   Veel geluk en plezier in Macedonië.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.